Ударите по бразилския национал Дани Алвес нямат край и само за три дни бившият защитник на Барселона загуби три от личните си спонсори. Най-титулувания футболист в историята (46 трофея) е зад решетките без право на освобождаване под гаранция, след като бе обвинен, че е изнасилил жена в нощен клуб. Освен това от последния му клуб - Пумас се заканиха да заведат дело срещу него за 5 млн. долара. 
 
Отказалите се от него фирми са спрели да му плащат пари за имидж права и реклама, които осигурявали на бразилеца до 50 000 евро на тримесечие. Застраховател, мултинационална фирма и букмейкър избягаха като дявол от тамян от легендата.
 
Адвокатите му изтъкнаха в молба за освобождаването му, че той вече няма „икономическия мускул на редовни доходи“, който имаше когато се яви пред съдията на 20 януари. След това клубът му от Мексико УНАМ Пумас скъса договора си с него, а впоследствие изиска от него 5 милиона долара компенсация. На 23 януари спортният букмейкър IxPartner спря да му плаща като посланик на марката, а на следващия ден от Алвес побърза да се откаже и компанията за финансови услуги и застраховки в Бразилия Hygia Saude. На 25 януари пък и марката за дрехи Ethika също хвърлила в кошчето договора за спонсорство с бразилеца.
 
Според неговите адвокати и други компании ще го изоставят, както вече стори досегашният му спонсор Adidas, който не поднови договора си с него, изтекъл на 18 януари.
 
За капак на фона на предстоящата почти сигурна ефективна присъда и очертаващия се развод, срещу Даниел Алвеш ще започне и дело за 5 милиона долара. То е от последния му клуб - мексиканският Пумас, който прекрати договора му в деня на неговия арест.
 
Президентът на клуба - Леополдо Силва обяви, че случилото се с Алвеш сериозно уронва престижа на Пумас, а в договора на всеки играч има изрично записано как се процедира в подобни ситуации. Според думите му, в договора е записано, че при употреба на допинг, нарушение на закона или непристойно публично поведение, всеки играч може да бъде съден за фиксирана според контракта сума, с която той да компенсира клуба.