По делото срещу Дани Алвеш се яви свидетел, пише вестник La Vanguardia. Това е приятелка на момичето, което обвини бразилския футболист в изнасилване. Бившият защитник на Барселона, ПСЖ и Ювентус е заплашен от 4 до 12 години затвор. От няколко дни Дани е арестуван без право на парична гаранция, а вчера беше преместен в друг затвор, където ще разполага със собствена стая и баня.
 
Пред съда едно от двете момичета, които са били в нощния клуб с предполагаемата жертва на изнасилване, каза, че Алвес се е държал неадекватно, преди да отиде до тоалетната с жертвата. Свидетелката разказа, че футболистът „грубо я докосвал“ и „слагал ръката й на интимните му места“. Думите й съвпадат с тези на обвинителката, която изложи пред съда подобна версия за случилото се в нощта на 30 декември.

Момичето, което обвини Алвеш в изнасилване, отказа компенсация и настоява той да отиде в затвора. Положението на бразилеца се утежнява с всеки изминал ден, като натежават и противоречивите му показания, които той смени на три пъти.