Мениджърът на Челси Томас Тухел беше много щастлив след победата във финала на Световното клубно първенство, но призна, че отборът му е имал и късмет. Лондончани се наложиха с 2:1 след продължения, а победният гол вкара Кай Хавертц от дузпа в края на второто продължение. Тухел заяви, че тази победа е за собственика на клуба Роман Абрамович. 

Gulliver/GettyImages
16 снимки

„Срещнахме се на терена след финала и се поздравихме. Казах му, че  тази победа е за него и за неговия клуб. Защото тя стана възможна  благодарение на неговата страст.

За да вкараш гол в края на мача, трябва и късмет. Ние не престанахме да търсим победата. Поведохме, после загубихме аванса си, но не се отказахме. Победата ни е заслужена, но и късметът беше с нас, защото реализирахме късно попадение.

Не мисля, че Хавертц е бил нервен преди да изпълни дузпата, макар че със сигурност се е вълнувал. В такава ситуация трябва да запазиш спокойствие. Доверихме се на статистиката и се радвам за Кай.

Щастлив съм, защото с Челси имам възможност да спечеля всички трофеи. Вече сме коментирали в съблекалнята какъв шанс се открива пред нас. Всички мечтаем за такива финали. Имам още към какво да се стремим, работата не е свършена”, коментира  Тухел.