Мениджърът на Челси - Томас Тухел каза, че Конър Галахър може да се окаже много ценен за клуба. Халфът Галахър се представи добре в първия състав на „сините“ при победата с 2:1 над Клуб Америка в контрола в Лас Вегас.

„Конър тренира на наистина високо ниво и можете ясно да видите, че беше правилното решение да го пуснем под наем. Той направи огромна крачка в развитието си в Кристал Палас и стана национал на Англия. Беше много добър мач за него. Сега е важно да свикне с нашите принципи на игра. Да разбере кога да се движи и кога не, а скоростта му на работа е изключителна“, заяви Тухел пред медиите.

22- годишният Конър Галахър, който впечатли в периода си под наем в Кристъл Палас през миналия сезон, игра 45 минути, а голове на Тимо Вернер и Мейсън Маунт осигуриха победата за лондончани.

Gulliver/GettyImages
35 снимки

Наставникът обаче бе още по-доволен, че отборът му се размина с контузии, тъй като сблъсък бе доста физически.

„Обикновено започваш срещу отбор от по-ниските дивизии, за да намериш ритъма си. За съперника ни сезонът вече започна. Те играха физически и трябваше да се адаптираме. Радвам се, че никой не се контузии. На моменти мачът бе на ръба за една контрола, но беше ок. Адаптирахме се, приехме го и не се изнервихме“, каза още Тухел, който коментира и за привличането на Кулибали:

„Той има опит, качества, височина и всичко, което търсим. Това е фантастична придобивка за нас. Надяваме се, че възможно най-скоро ще покаже качествата си”.

Защитникът и другото ново попълнение Рахийм Стърлинг не играха в мача. Те тренират наравно със съотборниците си, след като се присъединиха към тима в САЩ и вероятно ще вземат участие във втората контрола на тима, която е в сряда срещу Шарлът

Челси ще се изправи още срещу Арсенал и отбора Шарлот в САЩ, след което ще завърши предсезонната си подготовка с мач срещу Удинезе в Италия.