Вратарят на Астън Вила Емилиано Мартинес и дуото от Тотнъм Кристиан Ромеро и Джовани Ло Селсо бяха повикани от Аржентина за световните квалификации през октомври, независимо че страната остава в „червения списък“ за пътувания на Великобритания.

Клубовете от Висшата лига се съгласиха да не освобождават южноамерикански играчи да пътуват, за да представляват страните си за предишната международна пауза миналия месец поради карантинните правила. От петък тримата футболисти имат разрешение да влязат в Аржентина, ако са напълно ваксинирани или върнат негативен тест за коронавирус. Въпреки това, когато се завърнат в Обединеното Кралство, те ще трябва да се карантинират за десет дни.

Аржентина определи триото в състава от 30 души за световните квалификации срещу Парагвай, Уругвай и Перу, като последният мач е насрочен за 15 октомври. Вила се завръщат към ангажиментите си във Висшата лига срещу Уулвърхемптън на 16 октомври, докато Тотнъм гостува на Нюкасъл ден по-късно. По време на предишната международна пауза, Вила позволиха на Мартинес и сънародника му Емилиано Буендия да се присъединят към аржентинците. Междувременно, двамата играчи на Тотнъм не бяха пуснати в националния отбор, но пренебрегнаха исканията на клуба и пътуваха, за да бъдат със състава. В резултат на това, и двамата са получили солени глоби за това, че не са се подчинили на клубните нареждания.

Световната квалификация на Аржентина с Бразилия в Сао Пауло миналия месец беше прекратена, след като здравните власти нахлуха на терена и спряха мача поради неспазването на карантинните правила.

Съставът на Аржентина:

Вратари: Франко Армани, Емилиано Мартинес, Хуан Мусо, Естебан Андрада

Защитници: Гонсало Монтиел, Науел Молина Лусеро, Хуан Фойт, Лукас Мартинес Куарта, Херман Пецела, Кристиан Ромеро, Николас Отаменди, Лисандро Мартинес, Маркос Акуня, Николас Таляфико

Полузащитници: Родриго Де Пол, Езекиел Паласиос, Леандро Паредес, Гуидо Родригес, Николас Домингес, Джовани Ло Селсо, Алехандро Гомес

Нападатели: Анхел Ди Мария, Лукас Аларио, Пауло Дибала, Лионел Меси, Лаутаро Мартинес, Анхел Кореа, Хоакин Кореа, Николас Гонзалес, Юлиан Алварес.