Националният отбор на Аржентина ще може да разчита на най-голямата си звезда и капитан Лео Меси. Това обяви селекционерът на "гаучосите" Лионел Скалони в навечерието на контролата с Мароко. 

В нея нападателят на Барселона няма да участва, но това не важи за континенталния турнир на Южна Америка. Според треньора, звездата доказал с всяко едно действие, че именно това е намерението му, макар още да не са говорили по темата. 

"Лео ще играе на Копа Америка и е повече от очевидно, че ще бъде така. Той показа максимум воля и характер в последната контрола, в която участва и всички виждаме, че воден именно от тази амбиция. След мача с Венецуела говорих с него, обсъдихме само двубоя, не и бъдещето. Работим за доброто на отбора", заяви Скалони, според когото е важно Аржентина да не зависи изцяло от Меси. 

"Трябва да работим върху това да не зависим изцяло от Лео. Трябва играчите да разберат, че Лео е тук да помага и не е задължително всяка топка да минава през него постоянно. Със сигурност с него в състава ние сме един много по-добър тим", добави Скалони.