Старши треньорът на Аякс Ерик тен Хаг вече взима уроци по английски език, тъй като се подготвя за преговори с отбора на Манчестър Юнайтед. „Daily Mail“ твърди, че 52-годишният нидерландеца учи английски в опит да се увери, че владее свободно езика преди евентуалното си преминаване във Висшата лига това лято.

Предполага се, че Аякс е наясно с намерението на Тен Хаг да напусне клуба в края на сезона. Твърди се, че бившият централен защитник е решил да премине в Юнайтед от новия сезон. Изданието допълва, че наставникът на амстердамци ще вземе със себе си на „Олд Трафорд“ своя помощник Мичъл ван дер Гааг със себе си.

Тен Хаг е един от основните претенденти да замени Ралф Рангник в тима на „червените дяволи“. Другият основен кандидат е наставникът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино. В сряда пък се появиха информации, че старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти също е възможна опция.

В началото на предишния месец в Англия писаха, че играчите на Ман Юнайтед са избрали Почетино за свой нов мениджър, но в същото време новият изпълнителен директор Ричард Арнолд е съгласен с идеята на временния треньор Рангник, да бъде взет именно Тен Хаг.

Миналото лято нидерландецът беше претендент да стане новия мениджър на Тотнъм, но точно езиковата бариера е била проблем по време на преговорите.