Испанският треньор на Галатасарай Доменек Торент изнесе на ръце голмайстора Керем Актюроглу след победата с 2:1 над Бешикташ в дербито на Турция. 23-годишният нападател вкара и двата гола за успеха на "Джим Бом" и хвърли в екстаз не само феновете, но и наставника си. 

"Играхме добре като отбор, но е нормално тези, които вкарват головете, да изпъкват. Керем се представи много силно, но това се отнася и за другите момчета. Знаехме колко важна е победата за нашите фенове. Обикновено съм спокоен човек, но понякога емоциите взимат връх", обясни Торент, който дълги години бе асистент на Пеп Гуардиола в Барселона, Байерн Мюнхен и Манчестър Сити. Преди да поеме Галатасарай испанецът водеше Ню Йорк и Фламенго.

Керем Актюроглу (22, 32) се разписа на два пъти през първото полувреме, Бешикташ върна един гол чрез Ридван Йълмаз (85).
 
Загубата остави Бешикташ на осмо място с 45 точки, колкото има и седмият Адана Демирспор. Галатасарай е едва 11-и в класирането. Лидер след 29-ия кръг и почти сигурен шампион е Трабзонспор със 70 точки, пред Коняспор с 55 и Фенербахче с 50. Топ 6 допълват Истанбул Башакшехир, Аланияспор и Хатайспор.