Българският национал Ивелин Попов е на челно място в списъка за лятна селекция на турския тим Трабзонспор. Според изданията от южната ни съседка, дори наставникът Ерсун Янал е влязъл в конфликт с президента Мухарем Уста заради него. 

Босът на тима от Черноморието искал да привлече през лятото Зоран Тошич от ЦСКА Москва. Сърбинът е доста по-евтин от Попето и затова Уста искал да влезе в преговори с московчани за него. Но Янал категорично се противопоставил на това и заявил, че иска единствено и само българина. 

Той казал, че на тази позиция не си представя друг играч и препоръчал на шефа си да впрегне всички сили за привличането му, твърди изданието "Гюне Бакъш". Поставен пред такъв ултиматум президентът обявил, че ще тръгне за руската столица за разговори веднага след края на сезона в Русия. 

Цената на Попов е 5 млн. евро. Според медията, от тази сума 3 млн. евро са за Спартак Москва, докато другите 2 млн. са за мениджъра на футболиста. Предстоят преговори за намаляването на исканата сума за подписа на Попето. 

Той беше в обсега на Трабзонспор и през зимния трансферен прозорец. Тогава обаче категорично отказа да отива там, защото искаше да спечели шампионската титла на Русия и в крайна сметка го стори цели три кръга преди края.