Футболист №1 на България Ивелин Попов изпълни целта си, която обяви още при награждаването си в края на миналата година. Той стана шампион на Русия със своя Спартак Москва, при това цели три кръга преди края на сезона. 

Попето и тимът му си свършиха работата още в събота, когато победиха с 1:0 Том Томск. И се надяваха преследвачът Зенит да сбърка в домакинството си на Терек Грозни. И това наистина се случи. 

Грандът от Санкт Петербург падна с 0:1 от чеченския тим и се прости с надеждите си за титлата. Единственото попадение в този мач отбеляза Аблай Мбенге в 65-та минута, а Зенит така и не успя да отвърне. 

В последните секунди на продължението на редовното време беше изгонен и Олег Шатов от състава на домакините в последен знак на безсилието им в тази битка и така всичко приключи, а Спартак и Попето се радваха. 

Това беше първата титла за московчани от 2001 г. насам. Тя е десета за тях от падането на СССР и общо 22-а, ако се броят и от онази епоха. Спартак продължава да е най-титулуваният отбор в Русия, а преследвачът му по този показател ЦСКА Москва е далеч, далеч назад. 

Интересно е да се отбележи още, че Попето и компания прекъснаха черната си серия от 14 години без абсолютно никакъв трофей. За последно преди тази титла те бяха триумфирали с Купата на Русия през 2003 г.