Английският Тотнъм ще играе контролна среща през юли с испанския Севиля в Република Корея за радост на местните фенове, които ще могат да видят любимеца си Хюн Мин Сон на живо с клубната фланелка. Още повече, че той е и капитан на националния отбор на страната.

На официалната си страница „шпорите“ обявиха, че мачът им със Севиля ще се състои на 16-и юли на стадиона в Сувон, където се провеждаха мачове от Световното първенство преди 20 години. Три дни след този мач Тотнъм ще има още една среща – срещу сборен отбор на местната К-Лига в столицата Сеул. Турнето в Република Кореа е трето за Тотнъм изобщо.

Gulliver/GettyImages
65 снимки

След като привлякоха Хюн Мин Сон, Шпорите се радват на огромен интерес и подкрепа в тази страна. Сега oчакванията са за още повече приходи предвид факта, че Република Корея се подготвя за участие на Световното първенство в Катар, а Сон завърши завърши заедно с Мохамед Салах като голмайстор на английската Висша лига.

И Тотнъм, и Севиля се класираха 4-и в своите първенства, което им гарантира автоматично участие в Шампионската лига през есента.