Рано сутринта в неделя предстои един класически финал на Копа Америка. Един срещу друг от 03:00 часа след полунощ на „Мараката“ се изправят старите познайници – Бразилия и Аржентина.

В часовете преди големия сблъсък селекционерът на „Селесао“ Тите сподели, че сушата от 28 години без голям трофей изобщо не предвещава нова загуба за Аржентина във финала. Аржентина няма спечелен трофей от Копа Америка 1993 година насам.

„Миналото не може да случи за пътеводител. Ние сме непобедени през последните два турнира Копа Америка и имаме по-добра статистика от аржентинците, но не виждам какво значение има това", заяви Тите.

Gulliver/GettyImages
36 снимки

Въпреки думите на селекционера, Бразилия остава голям фаворит във финала и дори президентът Жаир Болсонаро прогнозира победа с 5:0.

„Фокусираме се върху нашите приоритети, а те са подготовка, тренировка и концентрация. Другото оставяме на феновете и на медиите, защото то не ни касае в момента. Понякога има провокации, друг път има излишно възхваляване, а в трети случаи хората се обръщат към историята. Да не говорим, че започват да се сравняват и отделни футболисти в мачове, в които са се срещали с клубовете си“, продължи Тите.

„Всичко това обаче няма особено значение. Във футболна важно е да работиш усърдно, да се подготвиш перфектно и да изиграеш добър мач“, завърши селекционерът на Бразилия.