Истинска драма с красив и зрелищен футбол, типично по холандски, направиха отборите на ПСВ Айндховен и Хееренвеен. "Филипсите" надделяха с 4:3 у дома в мач с редица обрати и късна драма. 

Преди почивката гостите поведоха рано, но ПСВ стигна до пълен обрат още през първата част. Но след нея Хееренвеен отново поведе с 3:2, домакините изпуснаха дузпа в края, а в последните секунди стигнаха до още един пълен обрат за 4:3. 

А още с началото стана ясно какъв мач ще наблюдаваме. За четири минути Гастон Перейро направи два чисти пропуска, а тази негова разконцентрираност пред гола доведе до попадение в мрежата на неговия отбор в 5-та минута. 

Тогава Сам Ларсон центрира перфектно и успя да изведе Раджа Гоочанеджад зад защитата, а той леко копна топката и прехвърли вратаря за 1:0 в полза на гостите. Но това не отказа ПСВ. 

Фаворитите редуваха положение след положение пред вратата на противника. Люк де Йонг стреля опасно в 26-та минута, но ударът му беше избит. Но в 31-та минута попадение нямаше как да не падне. 

Тогава Ектор Морено центрира, вратарят на Хееренвеен излезе неразчетено да избива на границата на наказателното поле, Дейви Пропер го изпревари и с глава от 17 метра изравни за 1:1. 

Последваха още доста шансове за домакините, но голове нямаше. Така беше до 40-та минута, когато Люк де Йонг стреля, изстрелът му беше избит, при добавката с глава прати топката неспасяемо, но от 5-6 сантиметра Гастон Перейро вкара за 2:1 и отне славата на съотборника си. 

Така почивката дойде при този резултат, а след нея последва истинска драма. В 54-та минута иранецът Раджа Гооджанеджад получи топката отляво в наказателното поле и макар да останаха съмнения за засада, отигра и с мощен шут по диагонала прониза стража за 2:2. 

В 76-та минута ПСВ изпусна да вземе преднина отново, след като Гастон Перейро пропусна дузпа, а малко след това Гооджанеджад се разписа за 3:2 в полза на Хееренвеен. В 80-та минута той засече с глава центриране на Сам Ларсон от корнер и вкара за трети път. 

Но драмата беше оставена за самия край. В 89-та минута Сим де Йонг изведе отстъпения от Челси Марко ван Хинкел на стрелкова позиция и той с хубав удар направи 3:3. Но имаше време и за още един пълен обрат. 

В 90-та минута имаше центриране от пряк свободен удар за ПСВ, неколцина играчи отклониха топката и тя стигна до Ектор Морено на далечната греда, който прониза мрежата за крайното 4:3. 

Така ПСВ Айндховен събра 40 точки и запазва позицията и дистанцията от лидерите. Третите в класирането "филипси" са на 3 точки зад Аякс и на 8 зад Фейенорд. Хееренвеен е четвърти с 32 точки.