Почти сигурният нов мениджър на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг планира да привлече бразилското крило Антони от настоящия си клуб Аякс. „Sun“ твърди, че „червените дяволи“ са готови с оферта от над 50 милиона паунда, което може и да удовлетвори амстердамския гранд.

22-годишният Антони закупен като дългосрочен заместник на Хаким Зиеш през лятото на 2020 година от бразилския Сао Паоло и бързо се утвърди като един от най-големите таланти в световния футбол със силните си изяви за Аяксг. През миналия сезон той взе участие в 20 гола на нидерландския тим – отбеляза десет и даде също толкова асистенции.

Тази му форма донесе на Антони повиквателна за националния отбор на Бразилия, където напредъкът му е също толкова впечатляващ. Той влезе от резервната скамейка, за да отбележи гол в дебюта си срещу Венецуела в квалификациите за Световно първенство, въпреки че беше на терена само 13 минути, като се очаква да попадне и в състава за Мондиала в Катар.

През този сезон той вече подобри статистиката си от миналата кампания и дотук има 12 гола и 10 асистенции за Аякс с пет мача до края.