Един от бъдещите съперници на Димитър Бербатов по индийските футболни терени – бранителят Джон Джонсън обеща, че ще играе безмилостно срещу българина. Защитникът на ФК Бенгалуру в кръга на шегата се закани да рита колкото се може по-здраво новата звезда на Керала Бластърс.

Бербатов не вкара в неофициалния си дебют за Керала

29-годишният британец защитава цветовете на настоящия си тим от 2013 година досега и е повече от нетърпелив за началото на първенството, след като през миналия сезон отборът спечели промоция в елита. Джонсън от първия си ден е стълб в отбраната на клуба от Бенгалор и ще носи основната отговорност за опазването на противниковите нападатели.

Отписаха Бербатов за голмайстор на индийската Суперлига

Джон Джонсън

източник: twitter.com/john6johnson

Естествено, предвид богатия опит на Бербатов във Висшата лига на Англия дуелът с 36-годишния благоевградчанин е нещо, което вълнува английския футболист.

„Бербатов? Просто ще го ритам колкото се може по-здраво”, пошегува се защитникът. „Не, няма да е точно така, но той е фантастичен футболист, който е играл на топ ниво. Сигурен съм, че ще бъде много важен за отбора на Керала.”

„Трябва да го следим много внимателно, особено около наказателното поле. Там той е най-опасен. Въпреки всичко ще бъдем напълно подготвени, както и той за нас.”

Анализ: Бербо ще направи разликата за Керала

„Ние сме уверен отбор и знаем границите на своите възможности. Дали сме фаворити или не? Трудно е да се каже, защото още не сме видели другите отбори. Не знаем какви ще бъдат силните им страни, но сме уверени в нашия футбол”, добави Джонсън.

Бенгалуру ще бъде гост в първия си мач срещу Керала, който е част от 8-ия кръг на първенството и ще се играе в последния календарен ден от 2017 година.