Димитър Бербатов като че ли ще бъде най-популярната звезда в четвъртия сезон на индийската Суперлига. Това е логично с оглед на факта, че българинът е бивш играч на Манчестър Юнайтед и голмайстор на Премиършип.

Само че, изненадващо или не, Берба не е считан за фаворит за голмайсторския приз в Индия. Сайтът sportskeeda.com подреди топ 5 на претендентите за приза, а нападателят на Керала Бластърс изобщо не е сред тях.

Любопитен факт е, че на първо място от изданието поставят съотборника на Бербатов Иън Хюм. Това обаче не е толкова случайно. Канадският национал е част от Керала още от първия сезон на Суперлигата и с 23 гола от 46 мача вече си е изградил реноме на легенда на клуба. Освен това се смята, че присъствието на българина ще помогне на Хюм да бъде №1 по голове.

Иначе сред фаворитите е и добрият приятел на Бербо Роби Кийн, който ще играе за Атлетико де Колката. Друг претендент е миналогодишният голмайстор на първенството Марселиньо, който тази година ще защитава цветовете на Пуна Сити. 31-годишният Евертон Сантос от Мумбай Сити е още един бразилски кандидат за №1, а топ 5 допълва капитанът на Индия Сунил Шетри, който ще играе за новака Бенгалуру.

В Индия: Берба-мания още от летището!

Бербатов шокиран от фенското посрещане в Индия