Ривър Плейт и Бока Хуниорс ще се изправят тази вечер в 21.30 часа един срещу друг, за да излъчат победителя в Копа Либертадорес. Първият двубой помежду им завърши при 2:2. Според регламента на най-силния клубен турнир в Южна Америка правилото за головете на чужд терен не важи и при равенство се играят продължения, в които, ако не последва промяна в резултата, победителят се решава с дузпи.

Суперкласико ще се играе на стадион „Сантиаго Бернабеу“ в испанската столица Мадрид. До изнасянето на големия сблъсък на Аржентина извън пределите на страната се стигна след изцепките на феновете Ривър преди двубоя, който трябваше да се играе на „Ел Монументал“.  Тогава крайни запалянковци атакуваха играчите на Бока, които отказаха да излязат на терена. Преди това мачът бе отлаган още веднъж, заради капризите на времето в Буенос Айрес.

Така в крайна сметка бе решено от съображения за сигурност двубоят да се играе на неутрален терен, а домът на Реал Мадрид отвори врати.

Бока и Ривър

източник: Gulliver/Getty Images

Очакват се крути мерки за сигурност, като в страната сочат, че сериозни бройка униформени ще гарантират реда преди, по време и след сблъсъка.

Иначе в лагера на символичните домакини аут са Николас де ла Крус и Рафаел Боре. Първият няма да бъде на разположение на Марсело Гаярдо заради контузия, а вторият заради наказание.  

В лагера на Бока Кристиан Павон е възстановен от нараняванията, които получи след атаките на ултрасите на Ривър. Очаква се Гийермо Скелето да може да разчита и на вратаря Естебан Андрадада.  

Преди дуела статистиката сочи, че тези съперници са се изправяли 247 пъти един срещу друг. Победите на Бока са 88 срещу 81 за Ривър. Ремитата са 78.

Бока е печелил Копа Либертадорес 6 пъти, като за последно ликува през 2007 година. Междувременно Ривър може да се похвали с три трофея, последният, от които завоюван през 2015 година.

За първи път в 105-годишната история на надпреварата двата гранда ще влязат в яростно съревнование на финала. При триумф на „синьо-жълтите“, те ще изравнят Индепендиенте, който е най-титулуваният аржентински тим в турнира (7 трофея).  

Още новини: 

В Мадрид очакват 500 по-крайни фенове на Ривър и Бока 

Президентът на Ривър: Получавам смъртни заплахи 

Роналдо отказа да седне до Меси на Ривър - Бока

Крути мерки за сигурност ан Ривър - Бока в Мадрид