Доста пиперливи коментари направи легендата на аржентинския футбол Диего Арамандо Марадона за сънародника си и голяма звезда на Барселона Лионел Меси.

Пред мексиканската програма „La Ultima palabra” Марадона не се свени да разкритикува поведението на петкратния носител на „Златната топка“.

„На терена – да – демонстрира желание, но извън него, предпочита да играе на плейстейшън пред това да говори със съотборниците си. За мен е трудно да говоря. Безполезно е да искаш да направиш лидер човек, който ходи 20 пъти до тоалетната преди мач. Меси е Меси в Барселона. И Меси е Меси, когато играе за Аржентина“, каза Марадона.

Запитан дали би го повикал в националния, ако случайно отново поеме гаучосите, Марадона обясни: „Не бих му се обадил, но все пак никога не казвай никога. Трябва да махнем напрежението, което лежи върху него, трябва да спрем да го обременяваме с образа на лидера, който искаме да бъде той. Той няма да стане такъв. Меси предпочита да играе видео игри. Ако го накарам да играе, както аз искам, бих му се обадил и бих го накарал да играе, както знам, че играе Меси“.

Клауза в договора отваря вратата на Меси през 2020-а година

Ясен е пълният списък с номинираните за "Златната топка"

Фен си направи гигантска татуировка на Меси