Лионел Меси все още може да спечели световната титла, ако Аржентина не изостави своя "процес". Това е мнението на бившия селекционер на "гаучосите" Хорхе Сампаоли.

Четвъртият Мондиал на Меси завърши със загуба от Франция на осминафиналите, което пък доведе до уволнението на Сампаоли.

Така според много специалисти великият футболист ще завърши кариерата си без най-ценния трофей в спорта. На Световното в Катар Меси би бил на 35 години.

В първото си интервю след уволнението си Сампаоли заяви смело, че Меси все пак може да спечели титлата, ако получи подкрепата на Аржентинската футболна асоциация.

"Разбира се, че може. Но това изисква процес, имайки предвид какво се случи до момента."

"Процесите не се прекъсват, те се коригират. За следващото Световно първенство или Копа Америка трябва да има организация, неограничено доверие и да се знае какво изисква процесът."

"С други думи, ако не се спечели Копа Америка, трябва да продължим процеса и да не го прекъсваме. Стига с тази лудост, в която ако не спечелиш, си загубеняк. Не е така, повярвайте ми, след това е възможно дори да се случи по-късно. Но трябва да вярваш."

Относно впечатленията си от работата с петкратния носител на Златната топка, Сампаоли сподели: "Беше невероятно. Особено да го гледам толкова отдаден, да страда, когато не побеждаваме. Най-добрият играч в историята бе много отдаден. Лео страда като никой друг, за него има огромна тежест това."

"Да имаш най-добрият в света в своя отбор изисква максимални усилия. Останалите от нас трябва да са на неговото ниво, но на момента можеш, а други не могат. Всеки ден имахме тази битка."