Поредният случай на нередовен гол явно е прелял чашата на търпението в УЕФА. От Европейската футболна централа са категорични, че въвеждат системата за видеоарбитраж VAR още във фазата на елиминациите от февруари.

Това решение е станало окончателно след мача между Манчестър Юнайтед и Йънг Бойс снощи. Тогава, в последните секунди на двубоя, Маруан Фелайни вкара единственото и победно попадение за "червените дяволи", с което ги класира напред в турнира. Но то беше след игра с ръка от негова страна. 

От УЕФА вече са започнали обучение на реферите, както и са наели допълнителни оператори, които да бъдат тренирани в спецификите на програмата. Целта е те да са подготвени още в средата на февруари за имплементирането на системата. 

Скандалното в случая е, че всичко ще се проведе на стадион "Местая" във Валенсия. А местният тим се оказа директно потърпевш от липсата на VAR на "Олд Трафорд" снощи, защото отпадна от Шампионската лига, а при равен резултат щеше да реши съдбата си в директен мач с Юнайтед у дома в последния кръг на групите.