Словакия постигна впечатляваща победа с 3:0 над Швеция в последния си мач от груповата фаза на Европейското първенство за младежи в Полша.

В същото време Англия победи домакините със същия резултат и си осигури първото място в група А, което изпраща "трите лъва" на полуфинал. Словаците обаче на свой ред също запазиха шансове за място в топ 4. Те завършиха втори в групата с 6 точки и голова разлика +3 и по този начин могат да се надяват да бъдат най-добрият втори отбор, което ще значи и място на полуфиналите. За целта обаче словаците ще трябва да изчакат развръзката в останалите две групи.

Младежите на Англия подчиниха "Дружина полска"

На "Арена Любин" Словакия изиграх прекрасен мач и не даде шансове на "тре крунур", който имаше две равенства в досегашните си двубои.

Самото начало на мача бе перфектно за словаците, които откриха резултата още в 5-ата минута. Роберт Мазан демонстрира страхотна техника и центрира много майсторски към наказателното поле. Там бе Мартин Хриен, който с изстрел с глава вкара в долния десен ъгъл за 1:0.

Авансът бе удвоен в 22-ата минута, когато Ярослав Михалик се възползва от свободното пространство в наказателното поле и подаде към Адам жрелак, който без проблеми вкара втория гол в двубоя.

Крайното 3:0 бе оформено в 73-ата минута след точен изстрел от границата на наказателното поле на Любомир Шатка.

В последните минути шведите опитаха да реализират поне почетно попадение, но това така и не се случи.