Отборът на Англия постигна класическа победа с 3:0 над Полша в третия си мач от Група А на Европейското първенство за младежи до 21 години и се класира за полуфиналите на надпреварата. „Трите лъва“ завършиха без поражение груповата фаза и след два успеха и едно реми са лидер в своя поток със 7 точки. „Дружина полска“ завърши на последната четвърта позиция с 1 пункт. 

Словакия разнищи Швеция и остава да чака съдбата си

Попаденията за успеха на Англия бяха дело на Демарай Грей, който записа и асистенция на името си, Якоб Мърфи и Люис Бейкър

Англичаните стартираха по чудесен начин срещата. Още в 6-ата минута Бенджамин Чилуел проби отляво и пусна надясно към Демарай Грей. Последният от зоната пред дъгата на пеналта, малко вляво успя да разстреля полския страж за 1:0.

След попадението „трите лъва“ продължиха да владеят инициативата, а положения се разкриха и пред Натанаел Чалоба и Алфи Моусън. И в двете ситуации обаче, съответно в 32-ата и 33-ата минути, стражът на поляците се справи с вещина.

След почивката англичаните продължиха да пресират „дружина полска“, а това даде резултат в 69-ата минута. Демарай Грей нахлу отляво и пусна диагонално към Якоб Мърфи, който засече отблизо на празна врата – 2:0.

В 74-ата минута Франковски пропиля великолепен шанс да намали изоставането на поляците, а в 82-ата минута Англия получи право да изпълни дузпа. Ейбрахам овладя в пеналта, получи се съприкосновение между него и Ян Беднарак, като футболистът на „трите лъва“ падна. Реферът посочи бялата точка и вдигна жълт картон на Беднарак, който се оказа негов втори. Люис Бейкър се нае с изпълнението, като бе безпогрешен за класическото 3:0.