Бразилският канал на „CNN“ получи достъп до ексклузивни документи, които показват, че самолетът, който е превозвал отбора на Шапекоензе за Колумбия не е имал право да излети, тъй като застраховката му е била с изтекла давност. Според тези документи, компанията „ЛаМия“ не е имала право да извърши този полет, тъй като не е покрила плащанията си.

В трагичната самолетна катастрофа намериха смъртта си по-голямата част от играчите на отбора, треньорския щаб и други хора от делегацията.

Проблемът е, че застрахователната компания е изпратила писмото до самолетната едва на 21 февруари, а полетите е трябвало да бъдат прекратени още през октомври, тъй като още тогава не са били покрити плащанията.

В допълнение, самолетната компания „ЛаМия“ не е покрила нужните изисквания, за да може да оперира с полети до Колумбия. И все пак „ЛаМия“ е получила разрешение да извършва полето до тази южноамериканска страна.

Нови самолетни драми застигнаха Шапе

Според боливийския адвокат Омар Дуран, Генералната дирекция на гражданската авиация на Бразилия носи пълна отговорност за това, че не е направен нужния отид на компанията и всички въздухоплаветелни средства.

Когато думите не стигат...

Малкият бразилски клуб загуби почти целия си отбор, след като 71 от 77 пасажери на полета на тима загинаха при авиокатастрофа.

Още за трагедията, която изживя Шапекоензе, може да намерите в следните линкове:

Телевизия отдаде почит на Шапекоензе с 90 минути тишина
Фенове призоваха: Искаме Роналдиньо в Шапекоензе
Арсенал и Саутхемптън почетоха загиналите в самолетната катастрофа
Изключително: В деня на финала изпратиха Шапекоензе като шампион
Затрогващ жест: Кавани посвети гол на Шапекоензе