За безграничната човешка сила, за способността да продължиш, въпреки раздиращата болка, за тъжните спомени и светлите мечти...Всички тези емоции съдържа в себе си изповедта на един от оцелелите след самолетната катастрофа над Меделин в края на ноември 2016-а година – журналистът на Рафаел Енсел. Той е единственият от представителите на медиите, който получи втори шанс да живее. Енсел все още изживява драматичните събития от края на миналата година, но не пропусна да изгледа на живо, в работна атмосфера, първия мач на Шапе след трагедията.

Шапе обяви официално състава за 2017-а

Ето и какво каза пред Marca журналистът за изживяването да види отново Шапекоензе на терена:

„Сърцето ми тупти, обгърнато от смесени чувства. От една страна, изпитвам голяма радост, докато от друга – носталгия. Това чувствам в този първи мач на Шапекоензе. Сълзите ми се стичат, защото няма да коментирам играта на онези 19 момчета, които останаха в онази проклета колумбийска планина. Но животът продължава. Шапекоензе отново излезе на терена, а аз имам късмета отново да съм с тима.

Сигурен съм, че отново ще бъда разказвач новите успехи на Шапе. Това равенство 2:2 с последния шампион на Бразилия Палмейрас е показателно“, написа Енсел.  

Шапе получил оферта да филмира трагедията си

Припомняме, че при ужасяващия инцидент над Меделин загинаха 71 души, 19 от които от Шапекоензе. Отборът бе на път за финалите на Копа Судамерикана срещу Атлетико Насионал. Мач не се състоя, а Шапе бе обявен за шампион на 2016-а година в турнира по молба на колубийците.