Челси прави всичко възможно да финализира трансфера на световния шампион Енцо Фернандес преди затварянето на зимния трансферен прозорец. След като преговорите между лондончани и Бенфика бяха „замразени“ за повече от 20 дни, вчера „сините“ отново са подновили разговорите.

Според Дейвид Орнстийн те вече са в напреднала фаза, като са това помага и влиятелният агент Жорже Мендеш. От „Стамфрод Бридж“ последно са заявили, че ще платят цялата откупна клауза, заложена в договора на Енцо Фернандес. Нейният размер е 120 милиона евро. Сумата ще бъде изплатена в пълен размер, без части от нея да са под формата на бонуси, каквато информация се появи вчера.

Също така Челси няма да включва свои играчи в офертата. Единственото, което двата клуба, трябва да договорят, е начинът, по който англичаните ще платят тези 120 милиона. Бенфика иска цялата клауза да бъде платена веднага, но това няма как да се случи заради финансовия феърплей, който притиска Челси. Затова английският клуб иска да преведе сумата на няколко вноски.

До момента Челси използваше тактиката да плаща големите трансферни суми в хода на целите договори на новите попълнения. Точно заради това новите покупки подписват дългосрочни контракти за по 7-8 години. Според информациите договорът, на който се е съгласил Фернандес, също ще бъде до 2030 година със заплата от 10 милиона евро на сезон.

За днес има насрочени нови разговори. В Португалия трябва да пристигне делегация от английския клуб, която вярва, че след успешен край на преговорите ще се завърне в Лондон заедно с Енцо Фернандес.