Новият селекционер на Украйна Андрий Шевченко обяви, че ще разчита на млади играчи, но не на всяка цена. Специалистът подписа контракт за 2 години.

"Да стана треньор на националния отбор на Украйна – това е голяма чест за мен. Своята главна задача виждам в създаването на боеспособен колектив, който може да се справя с големи задача", коментира бившият нападател.

„Второто важно нещо за мен е да върна доверието на украинските фенове, благодарение на качествената игра на тима“, каза още Шевченко.

Селекционерът обяви, че ще привлича в състава млади футболисти, при условие, че нивото им отговаря за първия тим на Украйна.

Шева вече бе канен да заеме поста през 2012 година, но тогава го отказа, защото току-що бе окачил обувките на пирона. Сега Шевченко поема предизвикателството да класира украинците за Мондиал 2018.

Помощник на „Златната топка“ от 2004 г ще бъде италианецът Мауро Тасоти. Шевченко застава на мястото на Михаил Фоменко, под чието ръководство украинците се представиха слабо на Европейското.

От февруари насам Шевченко вече беше част от щаба на националния отбор.