Селтик и Абърдийн няма да играят мачовете си от първенството през идната седмица, обявиха от Шотландия. Причината е, че играчи от двата отбора нарушиха противоепидемичните протоколи на здравните власти и федерацията. По-рано говорител от шотландското правителство сподели, че може би е време да бъде спрян шампионатът, въпреки че са изиграни едва два кръга. 
 
Първият министър Никола Стърджън дори предупреди, че Селтик и Абърдийн могат да бъдат наказани при повече провинения.
"Днес им показваме жълт картон. Следващия път ще бъде червен, няма да имаме друг избор. Минималното наказание е, че просто няма да ги видите по терените тази седмица", категорична е тя.
 
Селтик трябваше да гостува на Сейнт Мирън в сряда, докато Абърдийн имаше домакинство срещу Хамилтън Академикал по същото време.
 
Защитникът Боли Болинголи от Селтик пътува до Испания без уведомление и при завръщането си не бе поставен в задължителната карантина. Той дори игра срещу Килмарнък в неделя. Осем играчи на Абърдийн пък са посетили бар, който беше в центъра на огнище на COVID-19. Двама от тях дадоха положителни тестове.
 
Стърджън, която остана "бясна" от случката в Абърдийн, обяви действията на Болонголи като "скандално прекрачване" на правилата.
 
"Не мога да разбера защо футболистите не успяват да се грижат за това, за което са отговорни. Това е недопустимо", добави тя.