Английският шампион Манчестър Сити е готов да изслушва оферти за звездата си Кевин Де Бройне, тъй като водещите клубове в Саудитска Арабия имат сериозен интерес към привличането на най-добрия полузащитник в света. 32-годишният футболист се смята за играч, който допълнително ще вдигне реномето на първенството в Саудитска Арабия

Daily Mail твърди, че ръководството на „гражданите“ все повече се изкушава от възможността да продаде белгиеца далеч от Висшата лига. Договорът на Де Бройне изтича в края на следващия сезон и той все още не е дал индикация за бъдещите си планове. Преговорите за нов контракт пък още не са стартирали.

Де Бройне е в зашеметяваща форма за Сити, откакто се завърна след операцията на сухожилието си, като е записал седем асистенции и два гола на своето име в седем изяви. Четирима от тях додйоха от резервната скамейка, което подчертава влиянието му върху отбора на Хосеп Гуардиола.

Белгиецът обаче изгледа отстрани победата над Брентфорд в средата на седмицата заради нов проблем в подколянното сухожилие. Очаква се той да пътува с отбора за съботното гостуване на Борнмут, преди Сити да се изправи срещу Лутън Таун в петия кръг на ФА Къп на „Кенилуърт Роуд“ във вторник.

Спортният директор на Саудитската професионална лига  - Майкъл Еменало, присъства на една от тренировките на Сити по време на Световното клубно първенство преди Коледа, когато Де Бройне все още се възстановяваше след пет месеца отсъствие.

Саудитският публичен инвестиционен фонд притежава мажоритарни дялове в Ал Итихад, Ал Ахли, Ал Насър и Ал Хилал, като един от квартета изглежда най-вероятно да привлече Де Бойне, ако Сити реши да го продаде. „Гражданите“ вече пратиха двама свои играчи в Близкия изток, след като през миналото лято продадоха Рияд Марез на Ал Ахли и Аймерик Лапорт на Ал Насър на общо стойност от милиона паунда.