Легендарен бивш български футболист ще застане начело на полския Ягиелония Бялисток, стана ясно от информациите в страната. След края на сезона ще се обяви името на наследника на тръгващия си Михал Пробиерж, а основните кандидати са двама - Красимир Балъков и Любо Пенев. 

Доскоро в надпреварата за поста имаше четирима замесени. Освен българите се спрягаше и местен специалист, както и легендата на Милан Дженаро Гатузо. Последните две опции са се провалили, така че по всичко изглежда, че българин ще застане начело на Ягиелония. 

Родни легенди в борба за треньорски пост в чужбина

Към този момент в по-предна позиция изглежда Пенев. Той е поканен от ръководството да изгледа мача от последния кръг с Лех Познан, който може да се окаже дори шампионски за тима от Бялисток. 

Конфузно: Португалци объркаха Балъков с... унгарец

Според полски медии, на ръководството на Ягиелония се е предложил и хърватинът Коста Руняич. Неговите шансове обаче са миниатюрни, защото за последно води германския Мюнхен 1860, който във вторник вечерта отпадна от Втора Бундеслига след загуба с 0:2 от Ян Регенсбург в баража за оцеляване.