Рууни е подписал предварителен договор с Ди Си Юнайтед Нападателят на Евертън Уейн Рууни е подписал предварителен договор с Ди Си Юнайтед и ще заиграе в американската Мейджър Лийг Сокър от лятото, съобщава пресата във Великобритания.
 
Според информацията американският клуб ще плати 12,5 милиона паунда на родния клуб на Рууни, в който той се завърна едва преди 12 месеца. 32-годишният голмайстор е получил предложение за договор до края на сезон 2020, но трансферът ще бъде официално финализира през юли, когато отваря трансферният прозорец в Америка.
 
В момента Ди Си Юнайтед е на последното място в Източната конференция, като има спечелени едва пет точки от седем мача. Рууни започна силно втория си период в Евертън, като продължава да е голмайстор на тима през този сезон с 11 попадения, но не се е разписвал през 2018-та година. Мениджърът на "карамелите" Сам Алардайс го използва предимно в средата на терена в последните седмици, което доведе до неразбирателство между двамата. Наскоро Алардайс заяви, че иска да задържи Рууни и за следващия сезон, но по всичко личи, че това няма да се случи.