Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов със сигурност няма да продължи кариерата си в Рубин. Той отиде в тима от Казан през февруари под наем от Спартак Москва, но бъдещето му няма да е в този тим. 

И причината не е, че треньорите и шефовете на Рубин не го харесват, напротив. Просто не могат да си позволят трансферната сума, която московчани са му поставили. А именно - 2 млн. евро. 

Попето отиде в Казан през зимата с безплатен наем. Спартак дори пое част от заплатата му, а именно 500 хил. евро, като остатъкът до 1.8 млн. плащаше новият му временен тим. 

Рубин опита да намали цената му, като пусне Фьодор Кудряшов в столицата, но клубът не се съгласи на такава сделка. Така или Попов ще остане в Спартак, или ще бъде продаден в Турция, от където има интерес към него. 

Иначе Попето направи много силен полусезон с Рубин, като изигра 9 мача, а в тях реализира 4 гола. Според авторитетното издание "Спорт-Експрес", той е бил пратен под наем в Казан заради сериозен конфликт с наставника на Спартак.