Резервата на БАТЕ Борисов Станислав Драгун бе в основата на победата на своя отбор с 2:0 в гостуването на Городея в мач от шестия кръг на първенството на Беларус.
 
Той вкара първия гол в 73-ата минута секунди след влизането си в игра, Антон Сарока оформи крайния резултат дълбоко в добавеното време на мача. С победата си БАТЕ Борисов се изкачи на второ място във временното класиране, Городея остана на петата позиция.
 
Първото полувреме не предложи почти нищо интересно за зрителите. Домакините от Городея предимно се бранеха и рядко поглеждаха към вратата на Довгяло. Футболистите на БАТЕ Борисов опитваха удари предимно отдалеч, но точността им изневери. В 20-ата минута гостите все пак стигнаха до попадение, но то бе отменено заради засада. 
 
И след почивката БАТЕ Борисов бе по-активният отбор на терена и още в 49-ата минута бе близо до гола, но забравеният в наказателното поле Филипенко с глава не уцели вратата. Осем минути след това Яблонски се вклини в домакинската защита, но не уцели добре топката и тя излезе в аут.
 
Играчите на Городея се опитаха да изнесат играта по-напред и на два пъти създадоха добри положения пред вратата на Довгяло, но мерникът им изневери. 
 
В 73-ата минута току-що влезлият Драгун откри резултата с първото си докосване на топката. Той се разписа ефектно с техничен удар от въздуха. 
 
В оставащите минути Городея опита да изравни, но вместо това получи втори гол в 93-ата минута. Антон Сарока видя излезлия напред вратар Щербицки и го прехвърли с прекрасен удар отдалеч. 
 
ГОРОДЕЯ - БАТЕ БОРИСОВ 0:2
 
Голмайстори: 0:1 Драгун 73, 0:2 Сарока 90+3
 
ГОРОДЕЯ: Довгяло, Павлючек, Усеня, Шестиловски, Позняк, Йоксимович, Сазонович, Сорокин, Яскович, Саичич, Архипов (67-Байдук)
 
БАТЕ БОРИСОВ: Щербицки, Филипенко, Настич, Волков, Бесмертний, Стасевич, Бага, Милич (67-Нехайчик), Яблонски (73-Драгун), Вилумсон, Сарока
 
Жълти картони: Сазонович 22, Милич 37, Настич 66 Архипов 60, Волков 69