На връх своя 24-ти рожден ден най-успешният беларуски клуб – БАТЕ Борисов записа втора победа от началото на шампионата, след като се разправи по категоричен начин с ФК Минск като гост и го победи с 3:0 в двубой от четвъртия кръг на първенството.

"Трактористите" закономерно стигнаха до успеха, след като бяха по-добрия тим през всичките 90 минути и контролираха развоя на срещата. Те отправиха 13 удара по посока на вратата на ФК Минск, като девет от тях бяха точни.

БАТЕ поведе в резултата в 26-ата минута, когато Станислав Драгун засече технично от въздуха центриране на Боян Настич отляво.

Шест минути след това Дмитри Бага стреля удар с глава, но топката рикошира от гредата.

В 38-ата минута обаче резултатът вече бе 0:2. Антон Сарока удвои, след като засече отблизо центриране, отново, на Настич.

С първата по-опасна ситуация за втората част гостите направиха резултат класически и то изключителен начин. В 62-рата минута Павел Нехайчик стреля директно от корнер и след лоша намеса на вратаря Артьом Леонов топката влетя в мрежата му за трети път.

Четири минути по-късно още веднъж гредата спаси домакините, този път след удар с глава на Антон Сарока.

До края на срещата футболистите на БАТЕ пропуснаха още две, три изгодни положения за ново попадение.

С тази победа БАТЕ се изкачи до пето място във временното класиране с актив от шест точки след четири мача. ФК Минск е също с шест пункта, но на девета позиция. В следващия кръг столичани гостуват на Рух Брест, докато БАТЕ приема един от хитовете на сезона до момента – Торпедо.