Воденият от Хюн Мин Сон състав на Република Корея заяви, че ще играе с Катар в Австрия тази седмица въпреки новите случаи на коронавирус в състава – с тях броят достигна до осем.

Нападателят на Тотнъм и останалата част от отбора вече са изолирани в хотелските си стаи във Виена, когато не тренират, след като шестима играчи и член на персонала дадоха положителни проби. 

Но нов кръг от тестови резултати, публикувани в понеделник, не откриха допълнителни заразени сред футболистите и само един от персонала бе положителен, което означава, че корейците разполагат с повече от минимума от 13 играчи за провеждането на даден мач.

"Шестима от 25-те играчи на националния отбор тестваха положително за коронавирус, докато 19 са налични за селекция. КФА реши да процедира с провеждането на двубоя, след като разговаря с Катарската футболна асоциация в съответствие с правилата на ФИФА и УЕФА, които гласят, че мач може да се проведе стига един отбор да има 13 човека без коронавирус, включително един вратар", се казва в съобщение на Корейската футболна асоциация.

Квон Чан Хон, Лий Дон Джун, Хван Ин Беом, На Сан Хо, Ким Мон Хван и стражът Йо Хюн Во са заразените, КФА потвърди по-рано за АФП. Независимо от положителните тестове, Република Корея игра с Мексико в събота, като отстъпи с 2:3, като Сон – най-известният и продуктивен азиатец в историята на Висшата лига, асистира за откриващия гол на Хван Уи Йо.

Няколко международни играчи тестваха положително за вируса миналата седмица, включително звездата на Ливърпул Мохамед Салах и полузащитникът на Република Ирландия Алан Браун.