Испанският страж на Милан Пепе Рейна сподели мнение, че Икер Касияс е оставил наследство за 7 поколения и сега трябва да запази спокойствие.

Легендата на Реал Мадрид и настоящ страж на Порто получи инфаркт по време на тренировка на „драконите“ на 1 май. Лекарите направиха операция, при която бе поставен стенд на сърцето. След случилото се е вероятно Касияс да прекрати кариерата си, тъй като не трябва да се подлага на сериозни натоварвания.

„Касияс е оставил храна за седем поколения (усмихва се). Това, което трябва да направи сега, е да е спокоен и горд от наследството, което оставил“, коментира испанският вратар пред Cadena Ser.

Усмихнат Касияс показа как се възстановява 

Касияс е от големите легенди на Реал Мадрид. Той е трикратен носител на Шампионската лига с „белия балет“, има две спечелените Суперкупи на Европа, две Интерконтинентални купи, петкратен шампион на Испания, двукратен носител на Купата на Краля и четирикратен носител на Суперкупата на Испания.

През 2015 година Касияс се раздели с клуба на сърцето си и пое към Порто. С екипа на „драконите“ стражът вдигна титлата през сезон 2017/18 и спечели Суперкупата на страната отново през 2018-а. 

Икер остави дълбока диря и в националния тим на Испания. Той е част от отбора, който донесе първата и засега единствената световна титла на „Ла Фурия“ (през 2010 година в ЮАР) и имаше деен принос в спечелването на двете европейски титли през 2008-а и 2012-а.

Съпругата на Икер: Той е много добре, спокоен е у дома