Решението на ръководството на Иртиш да се раздели с българския си наставник Димитър Димитров предизвика истинско цунами сред феновете. Очаква се те да издигнат плакати в подкрепа на треньора, който се превърна в техен любимец през последните години, както и да поискат обяснение от шефовете за този ход. 

Интересното е, че раздялата между двете страни на практика все още не е обявена официално, но Херо си е ангажирал адвокат да го защитава срещу клуба, който не го допусна до тренировка и мач и явно се опитва да го уволни дисциплинарно, за да не му плаща неустойка. 

Бившият спортно-технически директор на Иртиш Аркен Жакупбеков защити българския специалист и се изказа ласкаво за него. Самият той беше уволнен по подобен начин преди малко повече от половин година и съчувства на Димитров. 

"Разбрах, че ръководството се е разделило по гтуб и недодялан начин с Димитров и съм възмутен, подобно на цялата футболна общественост в страната. Първото нещо, което тези хора трябваше да направят, е да благодарят на този човек, а не да го гонят така."

"Вече не съм в отбора и не знам какво точно е станало, но съм сигурен, че е по вина на ръководството. Защо го казвам ли? Защото то винаги прави някакви интриги, все има нещо. Вижте публикациите в медиите за последните три години и ще разберете за какво говоря."

"Всички фенове мислят, че уволнението му е неправилен ход. Нищо не можем да знаем, докато самият Димитър не проговори как са го накарали да подаде оставката си. Той е страхотен човек, истински герой. Направиха нещо грозно с него и предизвикаха специфичен конфликт."

"А на всичко отгоре този човек действа с достойнство. Благодари на всички за съвместната им работа и на изпроводяк каза само хубави думи за отбора и за страната ни. Сега разбирам защо феновете го обичат и защо ще издигнат плакати в негова подкрепа. Той го заслужава."

"А и феновете много добре осъзнават кой допринесе за развитието на Иртиш, на този гранд на казахстанския футбол, както и кой се обогати на гърба му и на гърба на отбора", сподели в пламенната си защита на Херо бившият му колега Жакупбеков.