Българският специалист Димитър Димитров вече няма нищо общо с Иртиш Павлодар, информират казахстанските медии. Ръководството назначи Сергей Климов за наставник на първия отбор, като не се съобщава дали той е само временен вариант, или заема поста за постоянно. 

Климов дебютира със суперсензация начело на Иртиш. Той изведе закъсалия тим до победа с 1:0 в гостуването на шампиона Астана в столицата. Това не се беше случвало от осем години на павлодарци при визита на гранда. 

"Не мога да коментирам как се отрази казусът с Димитър Димитров на отбора. Само ще ви кажа, че за всеки мач стартовата единадесеторка се избира в самото му навечерие, така че аз съм избрал тактиката. Видяхте, че избраните от мен момчета се бориха здраво за успеха", заяви Климов. 

Херо вече обяви, че ще даде Иртиш на съд заради начина, по който двете страни се разделиха. Казахстанците се опитаха да го изиграят и да го уволнят дисциплинарно за неявяване на работа, за да си спестят неустойката по договора. Но по всичко личи, че ще им се наложи да плащат.