Спомняте ли си за Ройстън Дренте? Холандецът, който още на 20 години премина в Реал Мадрид, като бе смятан за едно от най-перспективните имена в европейския футбол.

Той обаче се отказа едва на 29 години от футбола, тъй като "той не му бе интерес". Идеята му бе да се съсредоточи върху рап изявите си под псевдонима Roya2faces. Нощните забавления и музикалните развлечения определено бяха по-голямата страст на Дренте.

Ливърпул се прицели в Дренте

източник: Youtube

Холандецът игра за „белия балет“ в периода 2007-2010 г., като записа 65 мача за испанския гранд. Реал възлагаше огромни надежди на него и плати 14 млн. евро на Фейенорд за подписа му. Бързакът дори беше представен заедно със своя сънародник Уесли Снайдер, но от този момент нататък пътищата им тръгнаха в различни посоки.

Впоследствие Дренте бе преотстъпван в Хераклес и Евертън, а по-нататък кариерата на темпераментния играч премина през Алания Владикавказ, Шефийлд Уензди, Кайзери Ерчъйеспор и базираният в ОАЕ Банияс.

Дренте се връща в Англия, но с компромис, твърди агентът му

източник: Gulliver/Getty Images

След кратка почивка от футбола - между 2016 и 2018-а година, през миналата година Дренте се завърна в своята родина и заигра във втородивизионния Спарта Ротердам. 

При представянето си 31-годишният играч заяви: "Това е моят ангел-спасител. Тук се възраждам като феникс"

До момента Дренте е изиграл 16 мача за Спарта, в които е вкарал 4 гола, като е направил и три асистенции. В момента Спарта е 4-ти (41 т.) във втора холандска дивизия, на 5 пункта от първото място, което позволява промоция.

След Трезеге и Валдес, Еркулес взе и Дренте

източник: Reuters

Относно качествата на Дренте - той е леко понатежал и загубил скорост, но огненият му ляв крак все още работи. А последният му гол - от пряк свободен удар, си заслужава "няколкото повторения".