Временният мениджър на Манчестър Юнайтед Ралф Рангник репликира Луис ван Гаал, който заяви, че това е "комерсиален клуб". Германецът заяви, че нидерландският му колега е подписал договор с Юнайтед преди време, въпреки че изразява тази позиция.

Ван Гаал предупреди треньора на Аякс Ерик тен Хаг да не поема Манчестър Юнайтед, като го призова да избере футболен клуб вместо "комерсиален".

Gulliver/GettyImages
87 снимки

"Луис е опитен треньор и подписа договор с Юнайтед преди няколко години. Той трябваше да знае за това, още преди да се ангажира", коментира Рангник пред британските медии. Ван Гаал води "червените дяволи" между 2014 и 2016 година, като в този период спечели ФА Къп.

"Мисля, че футболът по целия свят и по-специално във Висшата лига, където всеки много богат човек или компания може да си купи клуб, е комерсиален бизнес. Това е сигурно", добави Рангник.

"Това, което мога да кажа за тези четири месеца, е, че това е клуб с големи традиции и с близки връзки с феновете и с целия град и регион", каза още Рангник.

"Последните няколко години не бяха толкова успешни за клуба, колкото се очаква, но ако направят правилните избори, виждам светло бъдеще за този клуб", завърши Ралф Рангник.