Отборът на ПСВ Айндховен се класира за груповата фаза на Шампионската лига след безпроблемен успех с 3:0 над БАТЕ Борисов в реванша от плейофите на турнира. Така с общ резултат 6:2 холандският тим влезе в групите.

Домакините си осигуриха комфортен аванс още до почивката с попадения на Стивън Бергвайн в 14-ата и Люк де Йонг в 36-ата минута. Ървин Лозано реализира третия гол в 63-ата минута на двубоя.

Лозано можеше да се разпише още в 5-ата минута, но пропусна възможността. Люк де Йонк намери отлично Стивън Бергвайн в 14-ата минута и той не сгреши за 1:0 в полза на ПСВ.

Ясе Туоминен пък пропусна добър шанс за БАТЕ в 19-ата минута, а в 22-ата на свой ред Бергвайн отправи опасен удар към вратата на гостите, но без успех.

Йорит Хендрикс центрира отлично в наказателното поле в 36-ата минута и Люк де Йонк засече топката в мрежата на съперника, за да направи резултата 2:0.

ПСВ Айндховед БАТЕ

източник: БГНЕС

След почивката ПСВ Айндховен не изпусна контрола върху срещата.

Ървинг Лозано не пропусна възможността в 63-ата минута и успя да се разпише за 3:0 в полза на своя тим, в което сложи край на всякакви надежди за БАТЕ Борисов.

Бергвайн пък можеше да запише втори гол на сметкатга си в 67-ата, но стреля над вратата, а в 71-ата минута Мирко Иванич също пропусна при опита си за застражи стража на домакините.