И тази седмица любителите на холандския елитен футбол от Ередивизи трябва да превключат в каналите на МАX SPORT в събота и неделя.

А, какво ни предлага програмата в този трети кръг на първенството. В съботния ден (25 август) стартът се поставя в 19:30 часа с прякото предаване на срещата между гранда Аякс Амстердам, който приема Еммен. След европейската си битка срещу Динамо Киев, "аяксите" се връщат за домашното предизвикателство срещу Еммен.

Двата тима започнаха по различен начин кампанията, като Аякс няма поражение вече в пет поредни срещи, но 3 от тях са в Европа срещу Стандарт Лиеж и Динамо Киев, както и на домашната сцена, успех над ВВВ Венло с 1:0 и равенство в първия кръг у дома срещу Хераклес - 1:1.

Със сигурност мачът с Динамо Киев ще окаже влиянието си предвид и реванша в Украйна на 28 август, все пак Аякс е фаворитът в срещата, независимо от кадровите проблеми, като аут за двубоя са Долберг, Банде, Фелтман и Черни, а за гостите единствения отсъстващ ще е Банинк. За последно двата тима играха през 2012 година, когато Аякс спечели с категоричното 5:0 като гост.

В класирането Аякс са на 6-ото място с 4 точки, а гостите са с една точка по-малко след успех и поражение от старта на сезона.

Еммен е сочен за аутсайдер в този мач, но да видим какво ще предложат двата тима в събота от 19:30 часа в ефира на MAX SPORT 1.

Веднага след тази среща стартира и гостуването на ПСВ Айндховен на Цволе от 21:45 часа. "Филипсите" стартираха повече от добре кампанията като имат две победи от два мача и безапелационната голова разлика 6:1. Жертви на ПСВ стараха Утрехт и Фортуна Ситард, а и БАТЕ от Беларус в Шампионска лига през седмицата. Така тимът е с три поредни победи и очаква да запише четвъртата си, и то далеч от дома. Цволе стартира лошо сезона и е без спечелена точка, като в последните си 9 мача има 8 поражения от съперника. Проблемите пред домакините са и отсъствието на контузените Паал и Коперс, но със сигурност домакините няма да излязат като обречени срещу съперника си.

Мексиканският национал Ървинг Лосано е в отлична форма за тима от Амстердам и със сигурност ще търси да накаже и опашкаря в Ередивизи, що се отнася до първите два кръга.

В неделния ден (26 август) от 17:15 часа ще може да гледате и запис на двубоя между Хееренвеен и Фейенорд. Двата тима са много близо в таблицата за подреждане като заемат съответно 5-о и 7-о място с разлика от 1 точка.

Гостите са с проблеми с редиците си като аут за мача са контузените Амрабат, Йоргенсен и Хапс, а за домакините ще отсъства Шаарс. Двата тима винаги са играли атакуващ футбол в срещите помежду си и със сигурност няма да оставят феновете безучастни на играта. В последните 6 мача ротердамци имат 3 победи, две срещи са завършили с равенство, а един път домакините са спечелили двубоя.

Срещата обещава да е повече от интересна, а вие може да я гледате в ефира на MAX SPORT 1.