Жесток скандал разтърси украинския футбол, след като стана ясно, че за приятелски мач между местни нискоразредни отбори, който не се е играл, са били приемани залози в най-големите букмейкърски компании в Европа и Русия. Става въпрос за приятелски двубой между отборите на Лозоватка и Мелитополская Черешня, "завършил" 4:1.
 
Измамата е в огромен размер, като някой (б. р. провайдър) е подавал информация за призрачния мач, а залозите са вървяли и на живо. 
 
И от двата клуба се разграничиха от станалото, като обявиха, че на играли никакъв приятелски мач. 
 
"Уважаеми  фенове, аз съм Юри Ярмошенко Юри, треньор на ФК "Мелитополская Черешня", и официално заявявам, че нашият клуб по време на карантина  не играе приятелски срещи и не участва в каквито и да е турнири. Всички футболисти са под карантина. Нашият клуб няма нищо общо със залаганията", написа треньорът на Мелитополская Черешня, 
 
От футболната федерация на Украйна също коментираха скандала. 
 
"Не мога да повярвам какво се е случило. Разследваме кой доставчик на данни е предавал мача на букмейкърите. Шокирани сме. Това мошеничество засегна букмейкъри по цял свят", заяви шефът на комисия по етика и феърплей към украинската федерация Франческо Баранка.