Президентът на Ла Лига - Хавиер Тебас, коментира болната тема на европейските клубове за финансовия феърплей. 

"Някои европейски клубове имат икономически проблеми. Казусът на Ювентус, Милан, Интер и някои френски отбори са вследствие на форматите на състезанието или на неадекватен финансов феърплей? Ако анализирате проблема и осъзнаете, че той не е спортен, а икономически, тогава можете да действате. Важно е нито един клуб да не харчи повече от приходите си и да не може да прави неограничени капиталови инжекции. Това е забранено във всички икономически сектори, съгласно правилата за конкурентоспособност. А във футбола се позволява, въпреки големите загуби", обясни Тебас. 

"Трябва да бъдем стриктни относно неограничения капитал на клубовете. Ще го видим ясно още на този трансферен пазар с ПСЖ и може би Манчестър Сити. Играчите могат да попаднат само в определени отбори. Това трябва да се спре. Трябва да се установи глобален лимит, въз основа на дохода на отбора, така че да се избегнат подобни проблеми." 

"Серия А трябва да разбере, че има най-голямата перспектива за растеж, но е важно да се създаде активен модел за чужд капитал. В противен случай изоставаме. С подходящите средства Серия А може да се доближи до Висшата лига." 

Тебас коментира и темата за Суперлигата, която изглежда все още не е съвсем останала на заден план. 

"Европейският футбол не се представя само от 20 клуба, колкото и големи и мощни да са те. Има повече от 1500 клуба, които не са включени в този проект. Освен това, увеличаването на приходите от международни състезания би намалило тези от национални състезания. Първенствата биха загубили своето значение", заяви Тебас.