Кристиано Роналдо може да заиграе в САЩ. Той е получил покана от Дейвид Бекъм да се присъедини към неговия клуб - Интер Маями, който е на пето място в Източната конференция на МЛС. Разкритието бе направено от популярния португалски журналист Педро Алмейда. Спаруд него Бекъм и Роналдо вече са обсъждали възможността 37-годишния нападател на Манчестър Юнайтед да пристигне в Маями през януари.

Това не е първи опит на Бекс да привлече Кристиано. През лятото той отправи покана към португалеца, но тогава Ерик тен Хаг заяви, че ще разчита на него и той остана на "Олд Трафорд". Сега Бекъм е направил всичко възможно да убеди Роналдо, че си струва да продължи кариерата си в САЩ. Старши треньор на Маями е бившият английски национал Фил Невил, който игра на “Олд Трафорд” и с Кристиано, и с Бекъм. 

По-рано днес ESPN написа, че нито един от водещите клубове в Европа не се интересува от 37-годишния нападател. Дори Манчестър Юнайтед да позволи на португалеца да си тръгне като свободен агент през зимата, той едва ли ще си намери отбор от Стария континент, който да отговаря на нивото и претенциите му. Това пък прави варианта с Интер Маями твърде вероятен.