Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг призна, че звездата на тима Кристиано Роналдо е разочарован, когато не играе, но отхвърли слуховете, че нападателят може да бъде продаден.

Роналдо остана неизползвана резерва при тежкото поражение в неделното дерби от градския съперник Манчестър Сити с 3:6, като Тен Хаг обясни след мача, че не е пуснал петкратния носител на „Златната топка“ „от уважение към него и кариерата му”.

БТА / BTA
4 снимки

Португалският нападател поиска да напусне Юнайтед през лятото и спекулациите за бъдещето му се засилиха, тъй като Роналдо изпадна от тиулярния състав и в последните дни в англия писаха, че Тен Хаг е готов да го пусне през януари. Сега обаче нидерландецът настоя, че Роналдо е в добро настроение и няма да напуска.

„Не виждам да е нещастен. Той е щастлив, тренира добре и се наслаждава. Няма нищо общо с бъдещето, какво се случва през януари или следващата година“, каза Тен Хаг на пресконференцията си преди гостуването на Омония Никозия в Лига Европа за решението си да задържи Роналдо по-често като резерва.

„Той не е доволен, че не игра в неделя, не ме разбирайте погрешно, но въпросът беше за настроението му по време на тренировките, където е щастлив. Разбира се, той иска да играе и е ядосан, когато не се случва“, допълни Тен Хаг.