Лекарят и журналист Нелсон Кастро пише книга за Диего Армандо Марадона, която се назовава – „Здравето на Диего – цялата истина”. В нея Кастро е приложил секретни файлове и непубликувани документи.

Вчера пред аржентинска телевизия той промотира своята работа и направи някои стряскащи разкрития за великия №10.

Gulliver/GettyImages
11 снимки

Едно от тях бе, че Марадона, който почина на 25-и ноември миналата година, е бил кремиран без неговото сърце. „Имаше няколко групи от фенове, които планираха да му изтръгнат сърцето. Това нямаше как да се допусне да се случи. Бяха наясно, че е възможно да стане, така че неговото сърце бе премахнато. Също така причини имаше и от медицинска гледна точка, защото неговото сърце бе много важен орган с оглед на трагедията, която го връхлетя”, каза Кастро.


Още по темата:

Синът на Диего: Искам да направя филм за татко със Стоичков

В Аржентина: Смъртта на Марадона можеше да бъде избегната


Нелсон Кастро разкри още детайли в интервю пред предаването “Almorzando con Mirtha Legrand” по телевизия El Trece. „Сърцето му тежеше половин килограм, а нормалното му тегло е 300 грама. То беше уголемено поради други причини – здравословното му състояние и затрудненото му дишане”.

Докторът разкри, че през януари 2020-а година Марадона е бил спасен от уругвайския доктор Хорхе Ромеро, след като е получил друг клиничен пристъп. Гийермо Копола, който го открива в много тежко състояние, вика лекаря, след което се установява, че е получил сърдечен проблем.

26 снимки

Кастро също така обясни, че Марадона е имал „тяло с привилегии”, когато става дума за съпротива срещу дадено заболяване. Все пак той напомни, че Диего никога не е правил опити да се възстанови докрай заради „разширеното му сърце”.

Докторът също обясни, че Ел Пибе е бил много „пристрастяваща” личност към различни пороци още от ранна възраст, след като е започнал да употребява наркотици още в Бока Хуниорс.

В допълнение на това Марадона е имал ненаситност към секса. „Той имаше впечатляваща сексуална ненаситност, което се видя най-вече в Куба. Винаги беше заобиколен от красиви мадами, което беше кошмар за първата му съпруга – Клаудия Вияфане”, констатира Кастро.