Един от най-обичаните бивши швейцарски треньори Коби Кун почина на 76-годишна възраст. Той дълго време се бори с болест на белите дробове, заради която прекара последния месец в болница и в крайна сметка загуби битката с нея. 

Той ще бъде запомнен най-вече с престоя си начело на швейцарския национален отбор, който води между 2001 и 2008 г. "Кръстоносците" възвърнаха старата си слава именно под негово ръководство, тъй като той успя да ги класира за Евро 2004 и Мондиал 2006, а и ги води на домашното Евро 2008. 

Най-запомнящ се момент за отбора под негово ръководство беше участието на Световното първенство в Германия. Тогава той успя да изведе тима до 1/8-финалите след група с Франция, Того и Южна Корея. На 1/8-финалите тимът отпада след дузпи от Украйна и става първият отбор, който отпада след четири мача на Мондиала, без да допусне нито един гол. 

Той работи дълги години в различните юношески и младежки формации на националния отбор на Швейцария и е изградил не един и двама от настоящите звезди на "кръстоносците".