Бившият мениджър на Челси - Маурисио Почетино, е съвсем близо до това официално да застане начело на националния тим на САЩ, информират различни източници. Аржентинецът бе постигнал устно споразумение още преди няколко седмици, но трябваше да бъдат разрешени всички бюрократични и легални пречки около скъсването на договорните му отношение с бившия му тим Челси.

Очакванията са Почетино да подпише своя договор през тази седмица и при достатъчно добро развитие на нещата евентуално да води тима срещу Канада в събота или срещу Нова Зеландия следващата сряда.

За последно Маурисио Почетино бе начело на Челси, с които завърши на шесто място във Висшата лига, но бе освободен след само една година на „Стамфорд Бридж“. Лондончани започнаха колебливо под ръководството на наставника, но направиха силна втора половина от сезона и достигнаха до място в европейските турнири. Той бе смятан за един от фаворитите за нов селекционер и на Англия.

Шефовете на футбола в САЩ искат да привлекат сериозно име начело на тима, което да създаде стабилен отбор, който би могъл да се представи на достатъчно високо ниво по време на предстоящия Мондиал 2026 в САЩ, Канада и Мексико.