Българският наставник на Динамо Загреб Ивайло Петев даде обширно интервю пред хърватските медии, преди да се прибере в България за Коледа и Нова година. Есенният дял на хърватския шампионат завърши, а точно преди паузата "модрите" взеха дербито с Хайдук Сплит и зарадваха феновете си. 

Но въпреки това грандът от Загреб е на второто място в класирането, като изостава на шест точки от лидера Риека. Тъкмо срещу този отбор изригна и Петев в изказването си преди заминаването за България. 

"Просто от този отбор никак не са честни. Постоянно се оплакват след всеки свой мач, постоянно плюят по Динамо. Аз още нямам загуба в първенството, ни никога не съм приемал едно равенство толкова тежко, колкото това с Риека преди няколко кръга."

"Те постоянно говорят срещу съдийството, постоянно са им виновни конкурентите. Винаги съм смятал, че когато губиш точки, трябва да виниш себе си. А те правят точно обратното, явно много ги е страх от нас, надушвам го."

"Давам ви само един пример. Играхме със Славен Белупо, не ни дадоха дузпа, но аз си замълчах и не казах нищо. След края на мача от Риека не спряха да ни обиждат и да твърдят лъжи за нас за този мач", сподели Петев. 

Той дойде в Загреб в началото на октомври и донякъде стабилизира представянето на тима си. По думите му обаче, това са били най-тежките три месеца в кариерата му. 

"Това са най-тежките ми месеци досега. Като идвах, не очаквах Динамо да изглежда по този начин, въпреки че донякъде бях наясно със ситуацията. И пак останах изненадан. Динамо е Байерн за Балканите и аз съм щастлив да работя тук. Готов съм да умра, за да ни направя шампиони."

"Обещавам, че напролет ще изглеждаме съвсем различно. А и усещайки страха в главния ни конкурент, през май месец нещата ще стоят по обичайния си начин. А именно - Динамо ще е шампион", сподели още българинът.