Паулиньо напусна осемкратният шампион на Китай Гуанджоу. Бившият халф на Барселона прекрати официално договора си с клуба по взаимно съгласие заради пандемията от коронавирус.

От Гуанджоу заявиха, че споразумението на Паулиньо с клуба е било прекратена две години по-рано поради усложнения, причинени от пандемията от КОВИД-19.

"Поради пандемията от коронавирус и ограниченията за пътуване, Паулиньо не успя да се присъедини към клуба и да изпълни договора си", се казва в изявление на клуба.

Бившият бразилски национал игра две години за клуба от Южен Китай и помогна на тима на Луис Фелипе Сколари да спечели Азиатската шампионска лига през 2015-а и две титли в местното първенствп през 2015 и 2016 година. След това той напусна, за да се присъедини към Барселона за един сезон, преди да се завърне в Китай през 2018-а, да стане отново шампион за 2019 година и да спечели наградата за най-добър футболист на сезона.

32-годишният играч не успя да играе за Гуанчжоу през този сезон и става вторият бразилец, който напуска клуба поради проблеми, свързани с пандемията, след Андерсон Талиска.